Over ons

Het verhaal van Microtechniek

 Klein, precies en nauwkeurig. Microtechniek is ooit begonnen als een hele kleine machinefabriek in het jaar 1958. Het nieuwe, hypermoderne en energie neutrale pand in Velsen, is inmiddels uitgegroeid tot een productiebedrijf en serviceorganisatie voor productie en onderhoud van essentiële machines en onderdelen.

Nog steeds gedreven door het precieze en nauwkeurige werk, zorgen de mensen van Microtechniek er nu voor dat het bedrijf de technische en multidisciplinaire partner is voor de hoogwaardige industrieën, uiteenlopend van scheeps- tot ruimtevaart en van de voedings- tot staalindustrie.

Door het beheren en onderhouden van complexe technische installaties, ontzorgen onze mensen de klanten. Microtechniek is inmiddels groter dan de naam doet vermoeden. Toch blijft het bedrijf klein genoeg om elkaar, de leveranciers en ook de klanten echt te kennen.

Onze succesformule

Complexe uitdagingen

De meeste uitdagingen waar we voor staan zijn complex en de oplossingen komen uit verschillende hoeken. Om van idee tot een nieuw product te komen is samenspel van alle benodigde disciplines noodzakelijk.

Samenspel tussen de afdelingen

Microtechniek heeft alle disciplines in huis en het samenspel tussen deze afdelingen is onze succesformule. Alle belangen worden met zorg gewogen. De lijntjes tussen de betrokkenen zijn kort. De ontwikkeling van het nieuwe product gaat als het ware als een estafettestokje door onze organisatie.

Onze mensen

Met elkaar leveren wij samen op de micrometer nauwkeurig de hoogwaardige onderdelen en de dienstverlening waarbij veiligheid, kwaliteit en betrouwbaarheid de kernwaarden zijn.

In ons team waar samenhorigheid, gezelligheid en samen de klus klaren de maatstaf is zal iedere nieuwe medewerker zich vanaf het eerste moment welkom voelen.

Dat maakt de mensen van Microtechniek onmisbaar.
Nu en ook in de toekomst!

 

Historie

Microtechniek is gestart in 1958 door H.J. van der Ploeg en is toen begonnen als horlogemaker. Het werk toen die tijd was klein, precies en zeer nauwkeurig. Vandaar ook de naam Microtechniek.

Door de jaren heen heeft het bedrijf zich ontwikkelt tot een productiebedrijf van machineonderdelen en serviceorganisatie in de werktuigbouw. Ondanks dat de werkzaamheden, de machines en de onderdelen groter zijn geworden, is de naam Microtechniek nog steeds van toepassing. De hoogwaardigheid, precisie en toleranties staat bij ons centraal en leveren kwaliteit op de ‘micro’ meter.

In 2001 is de heer C.M. Kieftenbeld gestart als Algemeen directeur van Microtechniek. De afdeling Service, inclusief het wagenpark, is in 2001 opgericht. In 2002 is er een fabriekshal bijgekomen die volledig ingericht is voor montage- en serviceactiviteiten. Sinds 2007 is Microtechniek de trotse producent van producten voor de lucht- en ruimtevaart. Sinds 2022 werkt Microtechniek vanuit het grootste CO2 neutrale bedrijfspand van Velsen. Dit nieuwgebouwde bedrijfspand van 12.000 m2 is volledig duurzaam, is ‘van het gas af’ en voorzien van 2350 zonnepanelen op het dak. In 2023 heeft de heer S.A. Röben de rol als Algemeen directeur van de Microtechniek Groep overgenomen.

“Onze mensen maken het verschil. We zitten in een prachtig energieneutraal nieuw pand, maar haal de mensen weg en er gebeurt niets meer.”
Clement (Algemeen Directeur Microtechniek Groep)

Onze missie

Onze missie is vrij simpel: tevreden opdrachtgevers, werkplezier voor onze eigen mensen in combinatie met een gezond bedrijfsresultaat. We zijn vastbesloten onze uitstekende service te behouden, innovatie en creativiteit te leveren en natuurlijk een sfeer van plezier en topprestaties voor onze opdrachtgevers.

Kwaliteit

Door onze kwaliteitsgedreven instelling en inmiddels meer dan 60 jaar ervaring kunnen wij u van uitstekend advies voorzien over mogelijkheden en oplossingen voor uw product. Onze projecten zijn altijd maatwerk en we staan garant voor kwaliteit, leverbetrouwbaarheid en technisch hoogwaardige kennis.

Veiligheid

Als veilig gedrag een onderdeel is van onze levens- en werkwijze, zullen onveilige situaties niet meer ontstaan.

Elk ongeval is te voorkomen, dus daarom is onze belangrijkste streven om ongeval vrij te zijn.

CO2 neutraal

Machinefabriek en serviceorganisatie Microtechniek heeft op vrijdag 20 mei 2022 het grootste CO2 neutrale bedrijfspand van Velsen geopend. Het nieuwgebouwde bedrijfspand van 12.000 m2 is volledig duurzaam. Het pand is CO2 neutraal, is ‘van het gas af’ en er liggen 2350 zonnepanelen op het dak.

Laatste nieuws

Artikel Bedrijfspand Microtechniek in Stedenbouw

Artikel Bedrijfspand Microtechniek in Stedenbouw

Machinefabriek en serviceorganisatie Microtechniek heeft na 62 jaar haar oude pand verlaten en intrek genomen in een groot, hypermodern en duurzaam pand in Velsen. Het nieuwgebouwde bedrijfspand van 12.000 m2 is volledig CO2-neutraal, ‘van het gas af’ en er liggen...

Lees meer
Microtechniek introduceert een meetdienst voor derden

Microtechniek introduceert een meetdienst voor derden

Microtechniek introduceert een commerciële meetdienst die voor derde partijen precieze en betrouwbare metingen kan verrichten. Onze geconditioneerde meetkamer is o.a. uitgerust met een Wenzel LH1210 3D-meetmachine, die beschikt over een indexeerbare meettaster en een...

Lees meer
Microtechniek implementeert Ridder IQ

Microtechniek implementeert Ridder IQ

Microtechniek heeft recentelijk succesvol Ridder IQ, een geavanceerd ERP-systeem, geïmplementeerd. Het ERP-systeem biedt Microtechniek nu een compleet inzicht in al haar bedrijfsprocessen en heeft bijgedragen aan een aanzienlijke verbetering van de efficiëntie en...

Lees meer

Word onderdeel van ons team

Alle vacatures

Zoek je een leuke baan?

Kom eens koffie drinken en kennismaken.
We laten je graag zien hoe leuk het hier is!

Bel of mail ons, of kom even langs

+31(0)251-229222

info@microtechniek.nl