Microtechniek Special Products

De partner voor producten die voldoen aan de hoogste eisen in de lucht- en ruimtevaartindustrie. Microtechniek Special Products staat voor precisie, vakmanschap en betrouwbaarheid.

Onze productportfolio is door de jaren heen uitgebouwd en omvat zowel Mechanical Ground Support Equipment (bijvoorbeeld voor VEGA, het Galileo satelliet programma) als structuurdelen van launchers (Ariane 5), satellieten en vliegtuigen.

We leveren op flight hardware en Mechanical Ground Support Equipment. Onze producten worden onder cleanroom omstandigheden ingezet en geleverd met alle certificaten en documentatie zoals vereist in de lucht- en ruimtevaart industrie, bijvoorbeeld materiaalcertificaten, meetrapporten en lasverslagen.

Het beheersen van processen is één van onze kerncompetenties die garanderen dat projecten volgens de gevraagde kwaliteit tijdig en binnen budget worden opgeleverd.

Bijvoorbeeld voor Ariane 5 produceert Microtechniek Special Products de bewerkte onderdelen voor de motorsteun van de eerste en tweede trap.

 

© ESA – “Ariane 5 is an ESA program, designed and developed by CNES for ESA and which exploitation is entrusted to Arianespace”.

Mechanical Ground Support Equipment

Microtechniek Special Products de huisleverancier voor de Mechanical Ground Support Equipment die gebruikt wordt voor het samenbouwen van de raket- en satellietonderdelen.

15 jaar ervaring: lucht- en ruimtevaartindustrie

Microtechniek Special Products heeft ruim 15 jaar ervaring in de lucht- en ruimtevaartindustrie, zowel op het gebied van de productie van onderdelen (flightware) als het fabriceren van tooling (MGSE). We kunnen het project van ontwerp, detail engineering tot productie en commissioning uitvoeren. Alle ontwerpen van producten worden in principe op klantspecificatie gemaakt.

Vakspecialisten

Onze vakspecialisten beschikken over de juiste opleiding, kennis, ervaring en toewijding om lucht- en ruimtevaart projecten succesvol op te leveren.

Ontwerp en documentatie

– Ontwerp en ontwikkeling – van concept tot detailontwerp
– Inmeten en uitwerken van bestaande delen
– Model based definition (MBD) capability
– Stress Engineering (FEA)
– Risicoanalyse (veiligheid, gezondheid en functioneel)
– Onderhoud- en operatiehandboeken
– Kennis van de EU en VS richtlijnen

Software en besturing

– Catia V5
– Solidworks, inventor
– Mastercam (Cad cam)
– Heidehain

Freescapaciteit

– 3 en 5 assige bewerkingscentra
– Afmetingen tot X = 4000 Y= 2400 Z = 900
– Nauwkeurigheid +/- 0,005 mm
– Embedded/ integraal systeem voor milieuvriendelijke recycling van chips en koelvloeistoffen
– Klimaat gecontroleerde ruimte
– De CNC programma’s voor onderdelen productie worden op basis van (CATIA) Solid modelling – of op basis van productietekeningen –  gemaakt

Klimaat gecontroleerde 3D-meetfaciliteiten

– Meetbereik:
• X-as 1200 mm
• Y-as 3000 mm
• Z-as 1000 mm
– Maximummassa: 3.200 kg
– Nauwkeurigheid volgens DIN EN ISO 10360-2: 2,9 + L / 350 μm
– Modelgebaseerde geometrische verificatie, extensies: * .SAT, * .SAB, * .SAX, * .IGS, * .VDA, CATIA V5
– Full color geautomatiseerde grafische rapportage
– Temperatuur compensatie

Constructiewerkplaats

Onze constructiehal van 1500 m2, beschikt over een afgescheiden werkplaats voor fabricage van aluminium en roestvrijstalen constructies. Ons personeel is mechanisch ‘multi skilled’ en heeft ruime ervaring met de strenge eisen die in de luchtvaartindustrie gesteld worden. Als onderdeel van de Microtechniek Groep bedrijven kunnen we terugvallen op de kennis en ervaring van ruim 100 werktuigbouwkundig opgeleide medewerkers.

Certificeringen

De kwaliteit van ons werk wordt gegarandeerd en geborgd door onze certificeringen:

Kwaliteit: ISO 9001:2015
Veiligheid: VCA**
Lassen: ISO 3834-2

 

Ons werkterrein

Ons werkterrein binnen ruimtevaart, luchtvaart en defensie is de Europese markt met marktleiders op het gebied van launchers, satellieten en de luchtvaart.

Word onderdeel van ons team

Alle vacatures

Zoek je een leuke baan?

Kom eens koffie drinken en kennismaken.
We laten je graag zien hoe leuk het hier is!

Bel of mail ons, of kom even langs

+31(0)251-229222

info@microtechniek.nl