Microtechniek Staal

Microtechniek Staal beschikt over een modern uitgeruste werkplaats. Samen met de machinefabriek zijn alle benodigde werktuigkundige disciplines in huis. Montage, constructie, lassen en verspaning onder één dak geeft ons veel kennis en flexibiliteit in het uitvoeren van onderhoud aan uw installatie.

Microtechniek Staal is exclusief opgericht voor Tata Steel IJmuiden B.V. De reden van deze oprichting is dat er een meerjarig contract is afgesloten.

Als uw productie maar voorspelbaar is!

Wij beschikken over eigen maintenance engineers, projectleiders en monteurs van diverse niveaus en focust zich op het werktuigkundig onderhouden. Totaal 45 eigen medewerkers die een bijdrage leveren aan het optimaliseren van uw onderhoud.

Daarnaast moet uw installatie of installatiedelen blijven voldoen aan de kwaliteits- en veiligheidseisen, dit vraagt naar tijdige modificatie of vervanging.

Activiteiten

  • Uitvoeren onderhoud
  • Storing- en spoedopdrachten
  • Inspectierondes
  • Reparatie en revisie in onze werkplaats
  • De- en montagewerkzaamheden op locatie
  • Lassen, volgens normering ISO3834-2
  • Ontwerpen, berekenen en vervaardigen
  • Invullen van een Service Level Agreement (SLA)
  • Uitvoeren van compleet project: engineering, uitvoering, inbedrijfstelling 

Montage

 

Steeds meer opdrachtgevers vragen ons om ook de eindmontage over te nemen. Microtechniek beschikt over een montageafdeling die demontage- en montagewerkzaamheden uitvoert en indien gewenst volledige schaderapportages opstelt. Een ijzersterke afdeling in combinatie met ons productieteam.

En ook hier heeft u altijd contact met één en dezelfde projectleider.

Lassen en constructie

CNC draaien is een onmisbare stap in het produceren van mechanische onderdelen. Onze CNC gestuurde én conventionele draaibanken zorgen ervoor dat alle ferro- en non-ferrometalen verspaand kunnen worden.

Onze draaibanken zijn uitermate geschikt om snel prototypes en kleine series te maken, maar ook om middelgrote- en grote reeksen te produceren tegen competitieve prijzen.

Onze gerobotiseerde CNC machine is in staat om dag en nacht te produceren en kan producten oppakken tot wel 250 KG. We hebben een netwerk van toeleveranciers zodat we ook snel onderdelen kunnen laten veredelen, slijpen of bekleden.

Diameters van 900 mm en lengtes van 6000 mm schikken onze productie niet af. Onze kracht ligt voornamelijk in de combinatie van conventioneel en CNC draaien. Voor meer informatie over de mogelijkheden kunt u altijd contact opnemen met een van onze projectleiders. U vraagt wij draaien!

Word onderdeel van ons team

Alle vacatures

Zoek je een leuke baan?

Kom eens koffie drinken en kennismaken.
We laten je graag zien hoe leuk het hier is!

Bel of mail ons, of kom even langs

                                                     +31(0)251-229222

info@microtechniek.nl

Zoek je een leuke baan?

Kom eens koffie drinken en kennismaken.
We laten je graag zien hoe leuk het hier is!

Bel of mail ons, of kom even langs

+31(0)251-229222

info@microtechniek.nl